Китайско научно изследване предлага да се добавят пет чифта крила към

...
Китайско научно изследване предлага да се добавят пет чифта крила към
Коментари Харесай

Най-новата идея в Китай: Добавяне на крила към влаковете-стрела

Китайско научно проучване предлага да се прибавят пет чифта крила към всеки вагон от високоскоростните влакове в страната, с цел да се понижи тежестта му и по този метод да се усили скоростта му с 28,6%. Това съобщава хонконгският вестник South China Morning Post, представен от eleconomista.es. 

Проучването е част от формалния план CR450, който цели да усили скоростта на актуалните влакове. То е открило, че прибавянето на дребни крила може да генерира задоволително покачване, с цел да понижи тежестта им с една трета, увеличавайки скоростта до 450 километра в час.

В момента обичайните китайски високоскоростни влакове доближават до 350 километра в час, като се изключи влака с магнитна левитация в Шанхай, който с помощта на технологията си съумява да доближи 431 километра в час.

Японските инженери към този момент имаха сходна концепция през 80-те години на предишния век, само че тя беше отхвърлена, защото крилата бяха прекомерно огромни и направиха невероятно придвижването на влаковете по съществуващи коловози и тунели. Сега обаче, китайските учени са избрали да слагат по-малки крила на покрива на влаковете вместо в профил, отбелязва изданието.

Според учените, разгласили проучването си в научното списание Acta Aerodynamica Sinica, концепцията е " прогрес в региона на аеродинамиката на високоскоростните влакове, който ще понижи разноските и силата ". Въпреки това те предизвестиха, че по-високите скорости биха могли да понижат живота на колелата и че крилата би трябвало да бъдат деликатно проектирани и инсталирани.

С 37 900 километра Китай има най-голямата мрежа от високоскоростни влакове в света, като тези, които могат да се движат с повече от 200 километра в час. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР